انواع جعبه غذاهای تولید شده در چاپ و بسته بندی پویا فراز خلاق
چاپ روی مقوا، بررسی هر آنچه باید بدانید!
کارتن لوازم خانگی و مهمترین ویژگیهای آن
پک غذا چیست؟ کاربردها، ویژگی ها و قیمت پک غذا
همه چیز راجع به جعبه کیک و انواع آن
طرح جعبه را از دو منظر طراحی گرافیک جعبه و طراحی استراکچر جعبه میتوان بررسی نمود. قصد ما در این مقاله بررسی طراحی استراکچر جعبه است.
هر یک از ما گاهی با بسته بندی هایی روبرو شده ایم که توجه ما را جلب کرده است. اما تعداد این بسته بندی ها نسبت به بسته بندی های معمول بازار کمتر است. برندها – بویژه برندهایی که لیدر بازار نیستند – اغلب دنباله رو استراکچرهای موفق بازار هستند تا به واسطه آن پشت سر لیدرهای حرکت کنند و اندکی از سهم بازار آنها را از آن خود نمایند.
در این مقاله بیشتر بخوانید: در طراحی بسته بندی محصولات FMCG دنباله رو باشیم یا طرحی نو دراندازیم؟
اما گاهی با استراکچرهایی روبرو میشویم که علی رقم طراحی جعبه خلاقانه، کپی نمیشوند. یا حتی خودشان برای دوره طولانی در بازار دوام نمیآورند. چطور ممکن است استراکچری که موجب بهتر دیده شدن محصول شده است توسط برندی کنار گذاشته شود؟
اهمیت حمل بسته بندی اگر به اندازه تولید و فروش محصول نباشد کمتر نیست. حمل بسته بندی شامل مولرد زیر میشود:
جعبه های مقوایی معمولن به صورت شیت به انبار کارخانه تولیدی حمل میشوند. به این ترتیب با هر سرویس حمل تعداد جعبه بیشتری ارسال میگردد. اما اگر طراحی جعبه طوری باشد که نتوان آن را به صورت شیت ارسال نمود هرچقدر هم که طراحی خلاقانه داشته باشد، تولید کننده در نهایت میسنجد که این خلاقیت چه هزینه فایدهای برای او دارد.
اغلب جعبه ها پس از پرشدن از محصول، در کارتن بزرگتری قرار میگیرند که معروف است به کارتن مادر. این کارتن ها در انبار کارخانه دپو شده و منتظر ارسال میمانند.
طولانیترین و مهمترین مرحله حمل بسته بندی، حمل از انبار کارخانه به انبار شرکت بخش یا بنکدار است. این مرحله از حمل جعبه بسته به اینکه محصول صادراتی باشد یا برای بازار داخلی ارسال شده باشد میتواند به صورت دریایی، هوایی، جادهای یا ریلی انجام شود. اینجا است که طراحی جعبه خلاقانه مسئله ساز میشود. زیرا جعبه های خلاقانه معمولن استراکچرهایی خارج از فرم های معمول مربع یا مستطیل یا استوانه دارند. اگر طراحی استراکچر جعبه طوری باشد جعبه ها که در کنار هم قرار گیرند بدون آنکه فضای خالی بین آنها ایجاد شود. آنها جعبه های فوق العاده ای هستند. زیرا سالم و با حداقل مرجوعی به دست پخش کننده با بنکدار میرسند. وجود فضای خالی شرایط را برای تکان خوردن و صدمه دیدن جعبه ها محیا میکند.
جعبه های خلاقانه معمولن مورد غضب کارگران بسته بندی و تولید کنندگان هستند. زیرا فرم، اندازه، درب و یا قفل خاصی که دارند سرعت بسته بندی را کاهش میدهد. و این موضوع باعث افزایش هزینه نفر بر تعداد بسته بندی میشود.
طراحی جعبه های خلاقانه به گونه ای است که ممکن است دارای اضاع کمتر یا بیشتر یا یک سری زوائد و نافرمی ها باشند. یا اندازه جعبه با ارتفاع قفسه متناسب نباشد. همه این موارد مسائلی هستند که ممکنن یک فروشنده کم حوصله را شاکی کنند و موجب شوند تعداد یا دفعات خرید از کارخانه را کاهش دهد و بجای آن، محصولی با جعبه روتین و عادی را به تعداد بیشتر سفارش دهد.
استراکچری میتواند در خلاقیت موفق عمل کند که راحتی در استفاده را فدای خلاقیت نکرده باشد. به این ظرف سس توجه کنید. ظرفی با استراکچر خلاقانه است. سر ظرف به شکل کلاه مکزیکی طراحی شده است. اما لبههای دور کلاه جلوی دید مصرف کننده را برای اینکه بتواند سس را در جای درست بریزد میگیرند.
در مقابل، سس موشکی نیز یک طراحی خلاقانه است چون بخوبی از فرم ظرف برای بازی با ذهن مصرف کننده استفاده کرده است. اما فرم خلاقانه هردوی این ظرف ها موجب شده آنها یک قابلیت مهم را از دست بدهند. همه ما عادت داریم زمانی که سس رو به پایان است آن را سروته کنیم تا باقی ماننده سس راحتتر خارج شود. اما هیچ یک از این دو ظرف در حالت سر وته ایستایی ندارند. زیرا درب خلاقانه این دو ظرف سس، چنین قابلیت مهمی را فدا کرده است.
مصرف کننده ممکن است در اولین روبرویی با یک طراحی جعبه خلاقانه وسوسه شود و آنرا بخرد. اما اگر جعبه در زمان مصرف کاستی داشته باشد مصرف کننده در خریدهای بعدی به سراغ آن نمیرود.
آنها تعدادی از رازهای محدودیت تعداد جعبه های خلاقانه هستند.